Metodický návod na měření a hodnocení mikroklimatických podmínek na pracovišti

 

logo-mzcr

.

Ministerstvo zdravotnictví vydává podle § 80 odst. 1, písm. a) zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „ zákon o ochraně veřejného zdraví“) metodický návod k měření a hodnocení mikroklimatických podmínek na pracovišti a vnitřního prostředí staveb.

Metodický návod je určen k zajištění jednotného postupu při měřeních prováděných podle nařízení vlády č. 361/2007 Sb., kterým se stanoví podmínky ochrany zdraví při práci, ve znění pozdějších předpisů a dalších prováděcích předpisů k zákonu o ochraně veřejného zdraví, ve kterých je řešeno vnitřní prostředí z hlediska mikroklimatických podmínek a tepelné a chladové zátěže. Metodika měření bude používána jako validovaný postup pro sety B 4 „Zjišťování a měření mikroklimatických parametrů ve vnitřním prostředí staveb“ a H 5 „Zjišťování a měření mikroklimatických parametrů v pracovním prostředí“ pro účely autorizace podle zákona o ochraně veřejného zdraví.

Předmětem metodiky je objektivní stanovení fyzikálních veličin charakterizujících tepelně-vlhkostní stav vnitřního prostředí budov včetně prostředí pracovišť. Jsou uvedeny podmínky a způsoby měření jednotlivých veličin v pobytové zóně osob a charakteristiky vhodných měřicích přístrojů. Uvedené veličiny spolu s tepelnou bilancí člověka slouží ke stanovení tepelné zátěže, tepelného komfortu či diskomfortu vnitřního prostředí budov.

Více na:  http://www.mzcr.cz/dokumenty/vestnik-c8/2013_8527_11.html

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *