Dobrý den, prosím o názor na používání přístroje BIOSANITIZER-automat (výrobce Saniswiss Švýcarsko, distributor KURADENTAL s.r.o., Praha) k dezinfekci prostředí a jeho využití v praxi. V jakých prostorách nebo prostředí je jeho používání přínosem. Firmou je nabízen na operační sál a zákrokový sálek. Operační sál má vlastní vzduchotechniku s laminárním prouděním vzduchu. Pokud by se tento přístroj na sále používal, vzduchotechnika musí být na několik hodin vypnutá. Děkuji Doleželová

Na stránkách distributora nejsou údaje o účinné látce, nicméně platí, že obdobný způsob dezinfekce prostředí je pouze doplňkový, nemůže nahradit pravidelnou a pečlivou dezinfekci ploch a ostatní činnosti náležející k bariérovému režimu práce v čistých prostorách.

Já sám pokládám používání obdobných zařízení ve standardním provozu za nepřiměřeně investičně i provozně drahé.

Ivan Kareš

1 thoughts on “Dobrý den, prosím o názor na používání přístroje BIOSANITIZER-automat (výrobce Saniswiss Švýcarsko, distributor KURADENTAL s.r.o., Praha) k dezinfekci prostředí a jeho využití v praxi. V jakých prostorách nebo prostředí je jeho používání přínosem. Firmou je nabízen na operační sál a zákrokový sálek. Operační sál má vlastní vzduchotechniku s laminárním prouděním vzduchu. Pokud by se tento přístroj na sále používal, vzduchotechnika musí být na několik hodin vypnutá. Děkuji Doleželová”

  1. Dobrý den,

    naše společnost je novým distributorem produktů švýcarské firmy Saniswiss, a tedy i zde diskutovaného automatu aHP. Rád bych proto diskuzi doplnil o několik základních informací o tomto produktu.

    Do automatu se nově doporučuje dezinfekční přípravek biosanitizer aHP P, který využívá patentované technologie zesíleného peroxidu vodíku (<6%). Díky nízké koncentraci nepoškozuje žádné materiály ani elektronické přístroje, zatímco poskytuje reprodukovatelné výsledky s účinností až 6-log.

    Proudění vzduchu musí být v místnosti během použití přístroje zamezeno, aby účinná látka mohla působit, nicméně se nejedná o řády hodin. Délka cyklu se ruzní podle objemu místnosti, přičemž průměrná místnost o objemu 70 m3 je ošetřena během 42 minut (12 min generování suché mlhy + 30 min působení účinné látky).

    Jak zmiňujete, jedná se pouze o doplňkovou dezinfekci. Věříme však, že automat dokáže výrazně přispět v boji proti nozokomiálním infekcím díky své baktericidní, fungicidní, virucidní a sporicidní účinnosti i v těžko přístupných místech.

    Přenosný automat lze pořídit zhruba za 100 000 Kč bez DPH. Ošetření 1 m3 vychází (bez množstevních slev) na 2,50 Kč bez DPH.

    V případě zájmu velice rádi poskytneme podrobnější informace.

    Děkuji,

    Patrik Ryska
    produktový specialista Saniswiss

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *