Dobrý den,jsme zdravotnické zaříení,které má 1 operační sál,2 odd LDN a asi 5 ambulancí,které vyžadují nějakou sterilizaci,takže jsme sterilizační centrum .Máme připravit steril. centrum k certifikaci,ale všude je odkaz na velké CS.Můžete nám poradit nějaký odkaz. Děkuji

Sterilizační centrum na rozdíl od centrální sterilizace provádí pouze sterilizaci zdravotnických prostředků a kompletní předsterilizační přípravu si zajišťují žadatelé o sterilizaci. Požadavky na uspořádání, organizaci provozu a validaci sterilizačního centra lze proto použít přiměřeně jako u CS.

Ivan Kareš

1 thoughts on “Dobrý den,jsme zdravotnické zaříení,které má 1 operační sál,2 odd LDN a asi 5 ambulancí,které vyžadují nějakou sterilizaci,takže jsme sterilizační centrum .Máme připravit steril. centrum k certifikaci,ale všude je odkaz na velké CS.Můžete nám poradit nějaký odkaz. Děkuji”

  1. Při zavádění systému kvality na sterilizačním centru se přistupuje k aplikaci požadavků norem úměrně k potřebám centra a rozsahu prováděných procesů. Takto by se mělo přistupovat i v obecných případech, jelikož každá CS a sterilizační centrum je specifické.
    Vyhláška stanoví, že certifikovaný systém je požadován u centrálních sterilizací, sterilizačních center a tam, kde se sterilizuje pro 3 stranu, tj. externího zákazníka.
    Další informace jsou k dispozici na našich webových stránkách.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *