Dobrý den, prosím existuje doporučení, jak dlouho smí zůstat otevřená voda ke zvlhčení dýchacích cest při kyslíkové terapii? Jedná se o původně sterilní vodu 500ml, která zůstane u pacienta, když se kyslík podává přerušovaně, takže voda může být u pacienta i několik dnů. Výrobce jsem kontaktoval, ale nereagoval. Děkuji

Pokud je používán u spontánní ventilace např. jednorázový ventilační okruh bez HME filtru včetně komponent k nebulizaci firmy Kendall: 1 x 7 dní (doporučeno výrobcem) . Při úplné plicní ventilaci se mění zvlhčovače a nebulizátory (Booster): 1 x 72 hodin včetně náplně sterilní vodou. Je praktičtější používat k náplním menší lahvičky se sterilní vodou, aby doba do úplného spotřebování sterilní vody byla co nejkratší.

Ivan Kareš

1 thoughts on “Dobrý den, prosím existuje doporučení, jak dlouho smí zůstat otevřená voda ke zvlhčení dýchacích cest při kyslíkové terapii? Jedná se o původně sterilní vodu 500ml, která zůstane u pacienta, když se kyslík podává přerušovaně, takže voda může být u pacienta i několik dnů. Výrobce jsem kontaktoval, ale nereagoval. Děkuji”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *