Dobrý den, provádím ultrazvukovou liposukci a odborná firma mi doporučila k dezinfekci ultrazvukových hlavic, které jsou citlivé na alkoholy, tyto dva dezinfekční přípravky, aby bylo zajištěno i střídání dezinfekčních prostředků dle aktivní látky – Sanicloth active (obsahující didecyldimetylamonium chlorid 0,45g ve 100g přípravku, což je kvarterní amoniová sloučenina) a Incidin foam ( glukoprotamin 0,01g, KAS 0,2g, 2-propanol 20, a ethanol 10g ve 100g přípravku).Je zajištěno v tomto případě střídání dezinfekčních prostředků podle obsahu aktivních látek . Děkuji Pavlína

Ano, je to tak. Střídání podle rozdílných účinných látek bude zajištěno. Jen upozorňuji, že druhý Vámi uvedený prostředek má poměrně vysoký obsah alkoholů – kontaktujte výrobce UV sond, aby potvrdil, že nedojde k jejich poškození.

Ivan Kareš

2 thoughts on “Dobrý den, provádím ultrazvukovou liposukci a odborná firma mi doporučila k dezinfekci ultrazvukových hlavic, které jsou citlivé na alkoholy, tyto dva dezinfekční přípravky, aby bylo zajištěno i střídání dezinfekčních prostředků dle aktivní látky – Sanicloth active (obsahující didecyldimetylamonium chlorid 0,45g ve 100g přípravku, což je kvarterní amoniová sloučenina) a Incidin foam ( glukoprotamin 0,01g, KAS 0,2g, 2-propanol 20, a ethanol 10g ve 100g přípravku).Je zajištěno v tomto případě střídání dezinfekčních prostředků podle obsahu aktivních látek . Děkuji Pavlína”

  1. Přišel i doplňující dotaz:
    Dobrý den, reaguji na dotaz paní Pavlíny ze dne 25.2.11. Není mi teď jasné střídání dezinfekčních prostředků podle aktivní látky, když oba uvedené přípravky obsahují stejnou aktivní látku – kvarterní amoniové soli. Nebo snad záleží na poměrovém složení aktivních látek v dezinfekčním prostředku?Prosím o vysvětlení. Děkuji.

    K tomu dodávám:
    V obou přípravcích jsou sice uvedeny KAS, ale rozdílného chemického složení. Navíc v přípravku Incidin foam jsou zastoupeny další aktivní látky. Dle mého názoru požadavku na střídání je vyhověno.
    Ivan Kareš

  2. Webmaster, I am the admin at . We plifore SEO Plugins for WordPress blogs for on-site and off-site SEO. I’d like to invite you to check out our recent plifore for a pretty amazing plugin which can double or triple traffic for a Worpdress blog. You can delete this comment, I didn’t want to comment on your blog, just wanted to drop you a personal message. Thanks, Rich

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *