Dobrý den,je pravda,že na procesovém testu,jež je lepen na kazety musí být napsána dvě data-sterilizace i exspirace?A ještě otázku-musí steril.deník pro starší typ horkovzd.sterilizátoru obsahovat i přesné značení času sterilizace a druh steril.materiálu?Pro sterilizaci používáme proces.testy a trubičky Browne.Děkuji

Každý sterilizační proces musí být monitorován a úspěšnost sterilizace je dokládána zápisem do sterilizačního deníku nebo výpisem z tiskárny sterilizátoru. Dokumentace sterilizace spočívá v záznamu každé sterilizace ( druh sterilizovaného materiálu, parametry cyklu, datum, jméno, příjmení a podpis osoby, která sterilizaci provedla, včetně písemného vyhodnocení nebiologických systémů). Každý obal s vysterilizovaným materiálem musí být označen datem sterilizace, datem exspirace vysterilizovaného materiálu dle způsobu uložení, identifikací odpovídajícího pracovníka – tyto údaje se nemohou vejít na procesový test a musý být zaznamenány na sterilizačním obalu mimo aktivní zónu.

Ivan Kareš

1 thoughts on “Dobrý den,je pravda,že na procesovém testu,jež je lepen na kazety musí být napsána dvě data-sterilizace i exspirace?A ještě otázku-musí steril.deník pro starší typ horkovzd.sterilizátoru obsahovat i přesné značení času sterilizace a druh steril.materiálu?Pro sterilizaci používáme proces.testy a trubičky Browne.Děkuji”

  1. Dobrý den, prosím o informaci, jak správně vést sterilizační denník v ortodontické ambulanci? Co všechno musí zápis obsahovat např. druhy používaných nástrojů? Děkuji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *