Dobrý den,prosím o specifikaci – jaké testy bychom měli používat do myček nástrojů?Stačí testy kvality mytí nebo musí být biologické? Děkuji

Vyhláška MZ ČR č. 306/2012 Sb. v příloze 4 uvádí v části IV.II. 4 b) a c), že kontrola parametrů mycího a dezinfekčního procesu v mycích zařízeních se provádí pravidelně pomocí fyzikálních nebo chemických testů nebo bioindikátorů. Parametry mycího a dezinfekčního zařízení jsou rozhodující pro výběr testu a kontrola se dokládá výpisem teplot nebo chemickým testem nebo biologickým indikátorem.

Ivan Kareš

2 thoughts on “Dobrý den,prosím o specifikaci – jaké testy bychom měli používat do myček nástrojů?Stačí testy kvality mytí nebo musí být biologické? Děkuji”

  1. Dobrý den, chtěla bych si jen upřesnit používání testů v myčkách. Musí být tedy použity 2 druhy testů v jednom mycím programu – pro kontrolu mycího účinku a pro kontrolu provedené dezinfekce? Děkuji

  2. Dobrý den, jestli jsem správně pochopila situaci na trhu, není v současné době výrobce, který by mohl jakýmkoli testem zkontrolovat dezinfekční proces u myček. Pouze kontrolním stěrem. Lze kontrolovat pouze mycí účinky. děkuji za odpověď.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *